Linkbuilding

Meer links naar uw website?

Een betere prestatie neerzetten in zoekmachines

Linkbuilding bureau in Nederland

linkbuilding bureau in nederland

SEO bureau Nederland

Onlinemogelijkheden is een linkbuilding bureau die graag met u samenwerkt. Samen kijken we naar de mogelijkheden door te beginnen met een linkbuilding scan. We kijken naar het aantal links maar ook naar het aantal verwijzende domeinen. Het is belangrijk dat er een natuurlijk linkprofiel is of dat die wordt gebouwd.

Wij bouwen een natuurlijk profiel door kwalitatieve links te plaatsen naar uw website met een goede trust flow, domein autoriteit en citation flow. Dit zijn uiteraard de sterke backlinks die uiteindelijk zullen zorgen voor resultaat. Het resultaat dat wij willen zien is natuurlijk een stijging in de zoekmachine resultaten.

Communicatie is voor ons heel erg belangrijk. Regelmatig contact hebben is goed voor de samenwerking en zorgt voor vertrouwen over en weer.

Wij zorgen voor een maandelijkse rapportage waarin wij het linkbuilding pakket bespreken en kijken naar onder andere de nieuwe backlinks. Een maandelijkse rapportage krijgt u van ons per mail en achteraf bespreken we die tijdens een meeting.

Vandaag nog beginnen om te winnen in uw branche?

Laat ons u terugbellen!

Winnen van uw concurrent?

Geen valse beloftes

Wij beloven geen gouden bergen omdat we immers het plan van Google niet hebben ingezien. Hier zijn wij eerlijk over. Wij werken immers niet bij Google en hebben helaas ook geen contract of afspraken met Google. Daarnaast gaan wij ook niet het linkbuilding voor u uitvoeren terwijl we eigenlijk weten dat uw website niet in orde is.

Er zijn verschillende factoren die we eerst nalopen voordat we beginnen met linkbuilding. Als bijvoorbeeld de pagina’s geen content hebben en niet de juiste URL structuur, dan bouwen we backlinks naar een verkeerde pagina. Achteraf moeten we die pagina dan aanpassen en dan wordt de gebouwde backlink een broken link.

Daarom maken we eerst een scan van de gehele website en zorgen we voor een juiste structuur voordat we beginnen aan linkbuilding. Waarom? Linkbuilding kost tijd en als die links eenmaal gebouwd zijn, dan werken ze ook. Maar ze verwijzen naar een bepaalde URL en die veranderd niet zomaar mee.

Natuurlijk, een 301 redirect stuurt de bezoeker automatisch door naar de nieuwe pagina. En, ja, de linkjuice werkt ook op die manier, maar lang niet zo sterk als naar de exacte URL. Google ziet dat die backlink verwijst naar een 301 redirect pagina en we zien dan ook dat deze links minder sterk werken als normale backlinks zonder een redirect.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Binnen Onlinemogelijkheden kunnen wij meerdere optimalisaties realiseren!

Wij weten wat we doen!

Linkbuilding tools

Met behulp van verschillende SEO tools kunnen we in kaart brengen waar we staan qua linkbuilding strategie. Een linkbuilding tool voorziet namelijk in inzichten zoals het linkprofiel van externe websites maar ook uitgaande links van die website. Op die manier kunnen we zorgen voor een kwalitatief backlinkprofiel.

SEO linkbuilding maakt gebruik van linkbuilding tools om zaken zoals domein autoriteit in kaart te brengen. Dit zijn natuurlijk niet de waardes die zoekmachines aan deze websites geven maar een indicatie van die waarde. Het is dus altijd belangrijk om gezond verstand te gebruiken en altijd te controleren in zoekmachines of de uitgevoerde werkzaamheden de gewenste resultaten oplevert.

SEO van de concurrent

Daarnaast kunnen we met behulp van deze SEO tools ook in kaart brengen hoe de concurrent presteert. Zijn er bijvoorbeeld zoekwoorden waar de concurrent traffic op krijgt die bij u nog niet in beeld was? Is de branche bijvoorbeeld groter dan dat u dacht? Dit zijn belangrijke onderdelen om te bespreken voordat we beginnen met linkbuilding.

We kijken ook naar de backlinks die de concurrent heeft. Via de tools kunnen we dan ook zien waar de concurrent waarde laat liggen en dat kunnen we gaan gebruiken om een stapje verder te gaan dan de concurrent.

linkbuilding tools voor betere zoekmachine resultaten

Welke linkbuilding tools zijn er?

Er zijn veel verschillende tools voor linkbuilding en ieder tool heeft zo zijn eigen werkwijze.

 1. Ahrefs, hanteert Domain Rating (DR) en URL Rating (UR) als autoriteitsscore.

 2. Semrush, hanteert Domain Authority als autoriteitsscore.

 3. MOZ, hanteert de bekende Domain Authority (DA) en Page Authority (PA) als autoriteitsscore.

 4. Majestic SEO, hanteert Trust Flow en Citation Flow als autoriteitsscore.

Voor het buitenland zijn er veel meer tools beschikbaar die ook zeer bruikbaar zijn, echter werken die in Nederland niet helemaal naar behoren. Een voorbeeld hiervan is Diib, een perfecte tool en zeker voor starters maar geven niet de gewenste resultaten in Nederland.

Ook is er een Nederlandse SEO tool die best goed werkt. Zeker voor de beginnende ondernemer die nog geen groot budget vrij heeft, is dit een goed alternatief. Rankingcoach, geeft in een dashboard elke periode aan wat er moet gebeuren om op SEO gebied te verbeteren.

Kwalitatieve backlinks

Kwalitatieve links zijn heel belangrijk voor een goed linkbuilding strategie. Deze type backlink plaatsen wij natuurlijk met relevante, kwalitatieve content op kwalitatief hoogwaardige websites.

Wat is een kwalitatieve backlink?

Een kwalitatieve backlink is niet alleen een link met een hoge autoriteit, goede trust flow en een citation flow maar ook een website met goede traffic die gerelateerd is aan de niche van het bedrijf.

Internal linkbuilding vs externe linkbuilding

Een linkbuilding strategie bestaat uit meerdere verschillende onderdelen. Een linkbuilding specialist kijkt altijd naar de juiste linkbuilding campagne en dat kan weer onderdeel zijn van verschillende linkbuilding technieken.

Een linkbuilding techniek is bijvoorbeeld interne linkbuilding, dit is het bouwen van interne links met een juiste structuur. Als eerste beginnen we natuurlijk met een zoekwoorden onderzoek en een linkbuilding scan. Vervolgens gaan we de juiste pagina’s interne links geven naar de correcte pagina’s binnen de website.

Een andere linkbuilding tactiek is externe linkbuilding ook wel backlinks genoemd. Hierbij zoeken wij sterke backlinks op die links naar je website plaatsen. Uiteraard maken wij onderscheid tussen no follow links en do follow links om een natuurlijk linkprofiel op te bouwen. Een externe link met een hoge autoriteit zorgt voor hogere posities dan een link met een lage domein autoriteit.

linkbuilding door een seo bureau

Linkbuilding door een SEO bureau

Linkbuilding uitbesteden wordt vaak gedaan door een SEO bureau omdat er veel tijd in gaat zitten als er nog geen linkbuilding netwerk is opgebouwd. Daarnaast is het ook belangrijk om het uit te besteden om te zorgen voor kwalitatieve backlinks in plaats van kwantitatieve linkbuilding.

Door te kiezen voor linkbuilding uitbesteden kunt u besparen op tijd en moeite die u ergens anders in kan besteden om meer uit uw bedrijf te kunnen halen. Op die manier werkt linkbuilding voor u en heeft u tijd voor de inhoudelijke belangrijke zaken van uw onderneming.

Vaak wordt er gekeken naar zo veel mogelijk backlinks bouwen in plaats van kwalitatieve backlinks bouwen. Het bouwen van relevante backlinks is vele malen belangrijker dan zo maar wat backlinks naar de website verwijzen. Zo maar honderden links plaatsen zorgt vaak voor schadelijke backlinks.

Zoekmachines gebruiken links om een bepaalde autoriteit toe te kennen aan uw website. Backlinks zijn een onderdeel van search engine optimization, oftewel SEO.

Als linkbuilding bureau hebben wij een netwerk om een natuurlijk linkprofiel op te bouwen met goede backlinks, die zorgen voor een sterke domein autoriteit.

seo strategie met linkbuilding bepalen
een goede linkbuilding strategie inschakelen

Tailor-Made Digital Marketing

Een goede linkbuilding strategie

Een linkbuilding specialist maakt een linkbuilding scan en plaatst waardevolle content met belangrijke zoekwoorden met links naar jouw website.

Een linkbuilding pakket bestaat altijd uit verschillende soorten backlinks. Hierbij kan je denken aan blog artikelen, directory links zoals startpagina’s, citaties op bijvoorbeeld pagina’s van klanten of leveranciers, citaties op nieuwsartikelen, maar natuurlijk altijd op een pagina die gerelateerd is aan jouw niche.

Zo een linkbuilding strategie zorgt voor een stijging in de organische zoekresultaten. Waardevolle links zorgen voor een kwalitatief backlinksprofiel. Google ziet de geïndexeerde pagina’s en als daar links naar jouw website verwijzen dan zal Google daar een bepaalde score aan toekennen.

Op die manier komen wij omhoog in de zoekresultaten. Dat is natuurlijk wat wij willen bereiken en daar gaan we voor.

Verschillende strategieën voor linkbuilding

Interne linkbuilding strategie

Interne links zijn belangrijk om het verband te begrijpen binnen de website en hoe de individuele pagina’s naar elkaar verwijzen. Van deze verschillende verwijzingen kunnen we een afbeelding maken en zien we het onderling verband.

Een pagina waar veel naar verwezen wordt, is een pagina die ook belangrijk wordt gezien door Google. Nog belangrijker is de structuur door bijvoorbeeld menupaden. Google moet het verband begrijpen of de hiërarchie die er binnen de website bestaat.

Broken linkbuilding strategie

Er zijn ook diverse tools die werken op een net wat andere manier. Dat noemen ze ook wel broken linkbuilding strategie.

Deze tools zoeken op pagina’s of websites naar links die niet meer werken, ook wel broken links genoemd. Er is dus een backlink geplaatst op de website maar de website waar de backlink naar toe verwijst die werkt niet meer.

De website, waar naar wordt gelinkt, is of offline of de pagina is offline. De website heeft geen redirect aangemaakt en de backlink verwijst dan naar een 404 pagina. De linkjuice werkt dus ook niet meer.

Tijdens deze linkbuilding strategie help je eigenlijk degene die de backlink heeft geplaatst. Broken links zijn niet goed voor de content dat op de website staat. Degene die de backlink heeft geplaatst kunt u vragen om de backlink te verwijzen naar uw website.

Werkt linkbuilding nog steeds?

Linkbuilding is nog steeds een veelgebruikt strategie voor SEO. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit verschillende onderdelen waaronder SEO linkbuilding, wat valt onder off page SEO.

Links naar je website verwijzen zorgen uiteindelijk voor een hoge autoriteit. Als die autoriteit in combinatie met andere SEO onderdelen beter zijn dan de concurrent, dan zal je hoger scoren. Omdat dit een cruciaal onderdeel van SEO is, is linkbuilding belangrijk.

Het kan net die ene backlink zijn die u naar een hogere positie brengt in de zoekmachines. Doordat die link goed aansluit op uw niche en zelf ook goede resultaten in de zoekmachines haalt.

Linkbuilding in Nederland

Linkbuilding werkt in Nederland nog steeds. We zien dat de binnenkomende links naar uw website nog steeds belangrijk zijn.

Linkbuilding in Nederland geeft nog steeds resultaten. Google gebruikt deze links om een autoriteit te koppelen aan uw website. Uiteraard is interne linkbuilding ook belangrijk, maar dat is een onderdeel van on page SEO.

Backlinks kopen?

Het is zeer belangrijk om niet zomaar backlinks te kopen. Wees er van bewust dat het niet altijd mogelijk is om links die op het internet staan te verwijderen.

Backlinks kopen is een optie om te overwegen als de SEO op de website zelf, on page SEO, al geregeld is. Bij ons kunt u dan ook aankloppen om backlinks te kopen. Wij maken uiteraard altijd eerst een scan van de website alvorens wij backlinks gaan plaatsen. Deze scan laat zien hoe de website technisch en SEO-technisch presteert. Dit is een belangrijke factor.

Backlinks kopen terwijl de website nog niet in orde is, heeft niet veel zin. Dit is niet de juiste werkwijze. Eerst on-page SEO dan off-page SEO.

Google penalty als gevolg van het kopen van bulk linkbuilding strategie

Google heeft een bepaalde algortime die kijkt naar backlinks. Bij sommige websites zien wij dat er ineens veel links zijn geplaatst en dat de traffic omhoog schiet. Vervolgens zien wij na een Google update dat dit in één keer keldert en soms zo zwaar dat het ontzettend veel tijd, moeite en geld kost om dit weer op normaal niveau te krijgen. Vervolgens moeten we weer terug om het op te bouwen en weer meer traffic te creëren.

Om erachter te komen of Google wat met uw website heeft gedaan, kan je het beste de traffic en Search Console in de gaten houden. Daalt de traffic in één keer, dan zal dit vast een actie zijn vanuit Google. Vaak is een update of een penalty hiervan de oorzaak.

Binnen Search Console kunt u onder “beveiligingsproblemen en handmatige acties” ook raadplegen of er daadwerkelijk iets aan de hand is.

Linkfarm websites

Wat deze verkopers doen is dat ze links plaatsen op linkfarm websites. Dit zijn websites waar in een zeer korte tijd, ontzettend veel links worden geplaatst uit verschillende landen. Om deze website, waar de links worden geplaatst, een goede autoriteit te geven worden de inkomende links naar de website ook in één keer gebouwd.

Dit zijn vaak websites met enorm veel links erop en soms kan je door verschillende indicatoren al zien dat dit een slechte website is. Soms zie je een hele hoge DA maar een hele lage DR, dit is een indicator dat er iets niet klopt. En, hou altijd in je achterhoofd, die cijfers zijn een indicator en beloven binnen Google helemaal niets.

Belofte om DR/DA te doen laten stijgen

Wat zij eigenlijk willen is dat de verschillende scores voor autoriteit worden verhoogd, bijvoorbeeld die van MOZ, Ahrefs en Majestic. Hier promoten zij dan natuurlijk ook mee bijvoorbeeld, 100 websites met aan DR van 30+.

Dit soort verkooptrucs worden vaak uitgehaald op verschillende platformen. Het verhogen van DA/DR, heeft geen enkele waarde als hiervoor de verkeerde trucs worden uitgehaald. Sommigen doen dit redirects aan te maken naar uw website van een onbekende website, dit moet u al helemaal niet willen.

Spam score van MOZ

MOZ heeft een handige feature die je kan gebruiken en dat is de spam score. Deze score is een percentage van 0 tot 100 en geeft eigenlijk aan of de website/pagina gezien kan worden als spam.

Zoekmachine optimalisatie uitvoeren met linkbuilding

Zoekmachine optimalisatie is vaak beter dan advertising. Wel raden wij aan om ze in het begin allebei uit te voeren zodat je op short term cash flow creëert en op long term. SEO kan vaak niet op korte termijn uitgevoerd worden, maar de echte winners zullen na een bepaalde tijd pas realiseerbaar zijn.

Op korte termijn kost SEO vaak meer geld dan dat het oplevert, waar advertising vaak al meteen of in ieder geval binnen een paar dagen geld oplevert. Daarom doet u er dus verstandig aan om allebei tegelijkertijd uit te voeren. Het extra geld wat uit advertising komt rollen kan dan geïnvesteerd worden in SEO.

SEO zorgt voor een stabiele traffic op termijn doordat zoekwoorden geoptimaliseerd zijn. Indien het niet om een seizoen gerelateerde branche gaat, zal de traffic zeer stabiel zijn na verloop van tijd.

Natuurlijk links bouwen op het internet

Waardevolle backlinks veroorzaakt een positieve resultaat. Het aantal backlinks is daarin niet zo heel relevant. Als het maar gaat om relevantie en de juiste linkbuilding tactiek. Het moet zo natuurlijk mogelijk overkomen.

Daarom bouwen wij backlinks op een natuurlijke manier en houden we rekening met de laatste linkbuilding trends.

200+ factoren van Google

Google heeft meer dan 200 factoren die onderdeel zijn van uw ranking in zoekmachines. Helaas heeft Google geen checklist online staan met deze factoren die we één voor één kunnen afvinken om te zorgen voor goede resultaten binnen zoekmachines.

Hierdoor is het niet mogelijk om aan te geven wanneer u op de nr. 1 positie in Google gaat ranken en of u daar überhaupt terecht komt. Niemand kan dit aangeven!

Beloven wij een nr. 1 positie in Google?

Het beloven van een exacte positie en zeker de nummer 1 positie in Google is onmogelijk. Google heeft zijn eigen algoritme en heeft deze niet gepubliceerd. Daarom kan er geen nummer 1 positie beloofd worden door bedrijven. Trap hier dus zeker niet in!

Al zou het wel mogelijk zijn om een nummer 1 positie in Google te bereiken door middel van een checklist van Google, dan kan het nog steeds niet beloofd worden. Een marketing bureau of SEO bureau kan namelijk niet weten wat de concurrent doet. Misschien is de concurrent ook in SEO aan het investeren? Of heeft de concurrent een bepaald budget beschikbaar of is de concurrent een heel SEO team aan het opleiden.

Dit zijn allemaal oorzaken waar wij geen invloed op kunnen uitoefenen en daarom doen wij u ook niet zomaar beloftes. Eerst kijken we hoe uw website presteert. Is de website bijvoorbeeld geïndexeerd op de derde pagina binnen Google, dan kunnen we zeker een belofte doen dat we resultaten gaan behalen.

Maar staat u bijvoorbeeld in de top 3 dan is het al een lastiger verhaal om een belofte te doen, tenzij het een heel makkelijk zoekwoord is waar de concurrentie niets aan doet en u ook nog niets heeft gedaan.

Al met al is het afhankelijk van het zoekwoord welke verwachtingen kunnen uiten. Neem contact met ons op en wij zoeken het voor u uit.

Gratis linkbuilding scan aanvragen?

Een gratis linkbuilding scan voeren we uit om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Als eerste kijken we naar het huidige linkbuilding profiel en het aantal backlinks voordat we gaan kijken naar eventuele linkbuilding mogelijkheden.

Ook kijken we naar de concurrenten in uw branche en hoe zij presteren in zoekmachines. Hierdoor kunnen we vaak een vergelijking maken en aangeven wat er voor nodig is om resultaat te gaan boeken.

Als er bijvoorbeeld sprake is van eventuele vervuiling in het backlink profiel dan moeten we er natuurlijke links tegenover gaan plaatsen en ervoor zorgen dat de spam backlinks niet winnen van de relevante backlinks.

Een linkbuilding specialist zal de website onder de loep nemen door middel van verschillende SEO tools zoals Ahrefs en Semrush.

Waardevolle backlinks op basis van uw niche

Wat zijn nou eigenlijk waardevolle backlinks? Als u kiest voor linkbuilding uitbesteden, dan is het belangrijk om eerst naar de mogelijkheden in ons linkbuilding netwerk te kijken.

Wij nemen graag contact met u op om deze mogelijkheden met u te bespreken en samen resultaat te gaan behalen.

Er zijn verschillende soorten backlinks en we zullen eerst beginnen met algemene backlinks op bijvoorbeeld startpagina’s. Deze zullen zorgen voor wat autoriteit voordat we overgaan naar blogartikelen die op niche websites worden geplaatst.

Een juiste verhouding tussen do follow links en no follow links naar je website zorgt voor een natuurlijk resultaat. Het is belangrijk om zo natuurlijk mogelijk links te bouwen.

Black hat SEO versus White hat SEO

Het houden aan de regels van Google wordt ook wel white hat SEO genoemd, dat is uiteraard het beste wat u kunt laten doen. Buiten white hat SEO gaan, is niet aan te bevelen en dat zal ook zorgen voor de nodige moeite, tijd en geld.

Black hat SEO is ook een SEO techniek maar het woord “black hat” beschrijft al iets negatiefs.

Black hat betekent eigenlijk het omzeilen van het algoritme van Google om een zo hoog mogelijk resultaat te behalen in een korte tijdsbestek.

Dit kan zeker zorgen voor een heel goed resultaat, op korte termijn. Op lange termijn is dit een heel ander verhaal.

Google voert regelmatig een update uit wat zorgt voor veranderingen in rankings. Vaak zullen de websites die verkeerde links naar hun website hebben, hier het meest van merken. Er zal een grote daling in rankings plaatsvinden, wat uiteindelijk zorgt voor minder traffic dan voorheen.

Vervolgens moet er white hat SEO plaatsvinden om de website weer terug te krijgen op de eigen posities binnen Google.

Goede content zorgt voor gratis linkbuilding?

Soms kan het zelfs zo zijn dat als u goede content heeft geschreven, dat er websites zijn die verwijzen naar uw pagina op uw website omdat de content zo goed is. Dit zijn verdiende backlinks vanwege uw content en zijn vaak waardevol.

Ze zijn vaak waardevol omdat degene die het schrijft vaak in dezelfde niche zit of omdat de tekst die wordt geschreven gebaseerd is op uw niche. Er wordt immers naar uw informatie verwezen vanuit die pagina.

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Een website omhoog krijgen in Google is niet altijd even makkelijk. Welke links zijn er nodig en hoeveel van die links? Dit is een vraag dat eigenlijk niemand met 100% zekerheid kan beantwoorden. Het algoritme van Google werkt namelijk zo dat niemand daar invloed op kan uitoefenen zelfs binnen de organisatie van Google kunnen zij dat niet.

Daarom is relevantie heel belangrijk in het bouwen van een backlinkprofiel. Het bouwen van de juiste externe links is iets wat bij ons wordt gedaan.

Een SEO bureau heeft een linkbuildingnetwerk

Als SEO bureau hebben wij een linkbuildingnetwerk opgebouwd waar wij links kunnen plaatsen en ruilen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en wij kijken altijd naar de niche van uw website voordat wij een link plaatsen.

De relevantie van een backlink is zeer belangrijk en dat houden wij altijd in ons achterhoofd. Ook kwaliteit is een belangrijk onderdeel van linkplaatsing.

De ankertekst bij linkbuilding (anchor)

De ankertekst, vaak ook aangeduid als anchor, is een belangrijk onderdeel bij SEO. De ankertekst is letterlijk de tekst waarachter de link zit. Als u op de anchor klikt dan komt u bij de website waarnaar verwezen wordt.

Er zijn verschillende soorten anchor teksten, hierbij is het zoekwoord “linkbuilding bureau”:

 • Naked URL, voorbeeld: https://onlinemogelijkheden.nl/

 • Branded anchor, voorbeeld: Onlinemogelijkheden

 • Exact anchor, voorbeeld: Linkbuilding bureau

 • Partial anchor, voorbeeld: Linkbuilding in Nederland

 • Phrase anchor, voorbeeld: Werken met een linkbuilding bureau of toch zelf linkbuilding uitvoeren?

Het tegen grote organisaties opnemen in zoekmachines?

Als uw bedrijf het opneemt tegen grote bedrijven in de zoekresultaten zoals Wehkamp of Bol.com, dan moet u zich wel afvragen of dat is wat u wilt.

Grote bedrijven hebben vaak een eigen marketing team waaronder ook een team dat zich richt op SEO. Zij hebben een heel team in dienst en budget beschikbaar om externe links te bouwen. Vaak hebben ze ook al een autoriteit opgebouwd waardoor ze automatisch al goede backlinks ontvangen van bijvoorbeeld grote nieuwspagina’s zoals RTL nieuws.

Soms is het dan verstandiger om eerst een zoekwoorden onderzoek te verrichten en te richten op de zoekwoorden waarop het wel mogelijk is een goede ranking te behalen dat zal zorgen voor traffic. Deze zoekwoorden zullen dan vaak long-tail zoekwoorden zijn.

Advertenties of linkbuilding

Met het overige budget kunt u wellicht beter advertenties laten maken op bijvoorbeeld Facebook, Instagram, TikTok en Google. Dit zal zorgen voor een beter resultaat voor de investering in marketing. Hierin proberen wij altijd het gesprek met u op te zoeken om dit te bespreken en vanuit het zoekwoorden- en concurrentie onderzoek een juiste aanbeveling aan u te doen.

Nieuw bedrijf en starten met linkbuilding?

Net een nieuw bedrijf gestart en u wilt hoger komen in Google? Dat kan een flinke uitdaging zijn en zeker omdat u ook al andere investeringen heeft gedaan om uw bedrijf op te starten. Daarom doet u er verstandig aan om eerst de gratis backlinks te gebruiken.

Deze gratis links zullen niet meteen zorgen voor een toppositie in Google, maar wel voor in ieder geval een indexering van uw website en een eventuele ranking van uw website.

Makkelijke gratis linkbuilding

Op elk social media kanaal kunt u, naar uw website verwijzen. Denk hierbij aan de social media kanalen die u waarschijnlijk sowieso aanmaakt. Een aantal voorbeelden:

 • Facebook

 • Youtube

 • Instagram

 • LinkedIn

 • Pinterest

 • Twitter

 • TikTok

 • Tumblr

Daarnaast zijn er ook lokale websites waar u zich gratis op kan aanmelden en die geven ook weer een waarde mee aan uw website zoals, Openingstijden, Telefoonboek, Drimble, etc.

Sommige van deze kanalen geven een no-follow tag aan de link mee. Dit is helemaal geen probleem en zorgt zelfs voor een goed linkprofiel.

Bent u trouwens op zoek naar social media beheer? Dan bent u bij ons ook aan het juiste adres. Wij kunnen het volledige beheer van social media overnemen maar ook alleen het maken van social media content, zodat u die zelf kan plaatsen.

Veel van deze social media websites geven een no-follow link mee aan de link die wordt geplaatst. Het heeft dus geen direct effect op SEO maar wel een indirect effect omdat het do-follow percentage hiermee geoptimaliseerd kan worden. Het zorgt ook voor een natuurlijk effect.

Artikelen op Linkedin voor linkbuilding

Daarnaast kunt u op LinkedIn ook artikelen publiceren. Dit zorgt ook voor een goede linkjuice naar uw website. Let er dan wel op dat er geen sprake is van duplicate content. Plaats bijvoorbeeld een samenvatting op LinkedIn, een pakkende afsluiting met een link naar het originele artikel.

Wat kost linkbuilding eigenlijk?

Aan linkbuilding hangt een prijskaartje. Het kost namelijk tijd en moeite om goede links te bouwen die verwijzen naar uw website. Websites met autoriteit vragen vaak ook geld om een blog post te plaatsen die naar uw website linken.

Het is niet mogelijk om een exacte prijs op dat prijskaartje te schrijven. Dat heeft er mee te maken dat linkbuilding een traject is en geen one-time-job. Elke link heeft namelijk zijn eigen prijs en zijn eigen waarde.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u een bepaald budget beschikbaar heeft of dat u wilt dat wij een redelijk budget bepalen. Als u een budget vooraf heeft bepaald dan kijken wij naar de mogelijkheden binnen dat budget en zullen wij op basis daarvan ons best doen om er zoveel mogelijk uit te halen.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden binnen linkbuilding. We hebben natuurlijk de blog posts en daarin zijn er externe websites die een fors bedrag vragen voor een linkplaatsing, maar er zijn ook andere websites die wij kunnen benaderen om binnen uw budget te blijven. Op die manier bouwen we het rustig op voordat we overgaan tot websites met een zeer goede autoriteit.

Wij lossen problemen op!

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Social Media

Van Social Media beheer tot aan het creëren van Social Media content!

SEO

Een volledig SEO pakket of enkel linkbuilding?

Linkbuilding pakket

Een linkbuilding pakket op maat, veilig en zorgt voor resultaat.

Jouw business opschalen door marketing?

Neem direct contact met ons op!

SEO bureau in Nederland
small_c_popup.png

Kunnen we jou ook helpen aan een beter resultaat?

Let's have a chat