Linkbuilding - backlinks naar jouw website!

Linkbuilding is en blijft een zeer belangrijk aspect van SEO!

Wat voor effect heeft linkbuilding? En waarom is dit zo belangrijk?

Linkbuilding betekent letterlijk het bouwen van links? Maar wat wordt hier nou precies mee bedoelt en waarom is dat zo belangrijk?

Als we het bouwen van links even beschrijven in een voorbeeld dan kan je dit zien als mond-tot-mond reclame voor Google. Je plaatst als het ware een link van jouw website op de website van een ander waardoor er ‘autoriteit’ van die website naar jouw website gaat. Hierdoor weet Google dat jouw website belangrijk is of in ieder geval waarde heeft doordat iemand anders naar jouw verwijst.

linkbuilding uitbesteden

Bereik meer bezoekers via zoekmachines door middel van backlinks!

Zoekresultaten

Bereik de top in de zoekresultaten. Door middel van OFF Page SEO brengen wij uw website hoger in de zoekresultaten.

Optimaliseren

Wij optimaliseren uw autoriteit binnen zoekmachines door middel van linkbuilding dat past bij uw branche!

Link Building

Linkbuilding door middel van hoogwaardige links die een goede autoriteit doorgeven aan uw website!

seo optimalisatie

Waarom zie ik geen prijzen voor linkbuilding?

Niet elk bedrijf is hetzelfde en heeft dezelfde behandeling nodig. Daarom hebben wij er voor gekozen om altijd een pakket op maat te maken.

Het kan namelijk zo zijn dat jij hoog wilt scoren in een branche waar er weinig concurrentie is. Samen kijken we altijd naar de methode die het meest effectief is en financieel verantwoord.

Als jij bijvoorbeeld zou kiezen voor een standaard pakket terwijl je een branche hebt met veel concurrentie op het gebied van SEO, dan kan dit betekenen dat je dus ook veel langer bezig bent met linkbuilding.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is letterlijk het bouwen van links naar je website. Er wordt dus letterlijk een link van jouw website op de website van een ander geplaatst. De website van iemand anders geeft dan gedeeltelijk zijn autoriteit over aan jouw website. Hierdoor krijg je een hogere ‘score’ van Google.

Onlinemogelijkheden kan jou helpen aan een beter resultaat door onder andere linkbuilding toe te passen. Door bouwen van backlinks in combinatie met een sterke website met unieke en goede content krijg je een goede positie in de zoekresultaten.

Off-page SEO

Wanneer je een betere ranking in Google probeert te krijgen, kun je niet zomaar naar elementen op je website kijken. Er zijn tal van andere elementen die extern zijn aan de website en een enorme impact kunnen hebben op de positie van zoekmachines. Dit is waar u speciale aandacht moet besteden aan off-page SEO.

Backlinks zijn links van andere websites die op hun website verwijzen naar uw website. Een link van uw website die op uw Facebook pagina staat is dus ook een backlink. Het verkrijgen van backlinks is een doorlopend proces wat zorgt voor een verbeterde autoriteit binnen zoekmachines. 

De gedachtegang van een zoekmachine: “Als er een website een link plaatst naar deze website dan zal dat vast komen doordat het een goede website is.” Zoekmachines zijn wel slimmer dan dit maar dit is de simpele gedachtegang van een zoekmachine. 

Hier zijn enkele van de meest prominente off-page SEO-elementen, die een impact kunnen hebben op uw zoekmachine rankings.

  • Social media netwerken

Dit zijn de belangrijkste tools die u kunt gebruiken om autoriteit en vertrouwen voor uw website te vestigen. Op een multisociaal netwerk kun je moeiteloos met anderen in contact komen en hen helpen al je materiaal te verspreiden. U kunt veel verkeer krijgen door gewoon veel materiaal op sociale media te delen. U kunt Facebook, Twitter en LinkedIn uitproberen, die tot de meest populaire sociale netwerknetwerken behoren.

  • Online forums

U kunt het gebruiken om in contact te komen met anderen in uw vakgebied die uw interesses delen. Dit omvat het beantwoorden van vragen op een forum om een groot aantal backlinks te verkrijgen. Het kan ook worden gebruikt om bezoekers naar uw website te vergroten door de naamsbekendheid van uw goederen of diensten te vergroten. Als u een druk forum of een drukke community in uw vakgebied tegenkomt, maak er dan gebruik van en vertel hen over uw website.

  • Inzendingen online directory

Als het gaat om het indienen van uw blog, kunnen populaire bedrijvengidsen een enorme hulp zijn. Dit is een geweldige manier om veel verkeer te krijgen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat uw site volledige autoriteit heeft in de Google SERP. Er zijn talloze blogdirectories die uw bloglink graag in hun directory’s opnemen. Het vinden van een goede en kwalitatief hoogwaardige bedrijvengids is echter moeilijk. Dus als je er een tegenkomt, zorg er dan voor dat je hem goed gebruikt.

  • Video’s uploaden naar YouTube

Als je dat nog niet hebt gedaan, is YouTube een geweldige plek om te beginnen! Hiermee kunt u een account maken en vervolgens verschillende soorten films uploaden die ingaan op een bepaald gebied van uw expertise. YouTube kan een heel innovatief middel zijn om visueel kennis en expertise te delen. YouTube is, zoals u wellicht weet, een populaire website voor het streamen van video’s die deel uitmaakt van de Google-zoekmachine. In vergelijking met andere sites die gespecialiseerd zijn in videostreaming, heeft het platform een respectabele autoriteit.

Schrijf een unieke beschrijving van de verbonden video’s en voeg vervolgens een verwijzende link naar uw blog of website toe om te gedijen met dit platform.

  • Gastbloggen

Dit is wanneer u naar de blogs van andere mensen gaat en uw artikel plaatst, wat er hoogstwaarschijnlijk toe zal leiden dat uw website follow-backlinks ontvangt. Backlinks kunnen worden verkregen via gastposting. Het voegt ook veel waarde toe aan uw site, vooral als de inhoud relevant is voor het onderwerp van de hostblog. Dit is een uitstekend voorbeeld van off-page SEO-tactieken die u enorm kunnen helpen bij het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige do-follow-links. Je kunt nu een dergelijk gastblogdoel overwegen. Zoek naar het trefwoord, zoek een blog met een hoge domeinautoriteit en begin met gastbloggen.

  • Reageren

Maak er een gewoonte van om te reageren wanneer een prominent iemand iets plaatst. Er zijn tal van voordelen aan het reageren op dergelijke platforms, waaronder de mogelijkheid om een antwoord te geven op een vraag die veel mensen stellen. Veel mensen zullen je willen volgen en meer over je willen weten als ze een oplossing in je reactie ontdekken. Dit is waar het verkeer van uw website omhoog kan schieten. U moet aan het einde van uw opmerking ook een link naar uw website plaatsen om mensen te laten weten wie u bent. Dit is een fantastische techniek om backlinks te krijgen en tegelijkertijd de bekendheid van het merk te vergroten.

  • Backlinks van concurrenten beveiligen

Met behulp van geavanceerde tools zoals Ahrefs, Moz en SEMrush kunt u proberen bezoeken van de backlinks van uw concurrenten te stelen. Dit is een fantastische manier om erachter te komen hoe en waar uw tegenstander backlinks verkrijgt. Onthoud dat dezelfde off-page SEO-technieken kunnen worden gebruikt om backlinks voor uw concurrenten te genereren.

Volg al deze tips en haal het meeste uit off-page SEO.

OFF Page SEO - Linkbuilding

OFF page SEO, ook bekend als linkbuilding, is een proces dat op langere termijn zijn resultaat zal gaan leveren. Op basis van white-hat SEO is het niet mogelijk om binnen één week op de eerste positie terecht te komen. Posities binnen zoekmachines kunnen wij ook niet garanderen omdat er ontzettend veel factoren zijn die een rol spelen en de zoekmachines zelf uiteindelijk besluiten wie wel en wie niet een bepaalde positie krijgen. 

Wat wij doen is het geven van autoriteit waardoor wij wel een positieve stijging kunnen garanderen. Wij zorgen er voor dat er een optimalisatie plaatsvindt waardoor u op de gerichte zoekwoorden zeker een stuk hoger uit komt dan de nulmeting die wij uitvoeren. 

Neem contact met ons op voor een op maat offerte!

Onlinemogelijkheden.nl om betere resultaten te behalen!

Een website optimaliseren is niet alles! Onlinemogelijkheden.nl bekijkt samen met u wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijf! Wacht niet langer.