Lokaal SEO - Beter vindbaar door lokale zoekopdrachten!

Lokaal SEO - lokaal beter vindbaar in zoekmachines

Lokaal SEO - wordt gevonden door lokale klanten

Lokale SEO is belangrijk om vindbaar te zijn in je huidige regio. Als je bijvoorbeeld een fysieke winkel hebt, dan wil je dat klanten uit de regio van de winkel, de winkel makkelijk kunnen vinden online. 

Voor een winkel is het zeer belangrijk dat klanten de winkel vinden in bijvoorbeeld Google Maps en zo meteen weten waar de winkel is, wanneer de winkel geopend is en wat de winkel verkoopt.

lokaal seo

Lokaal SEO om beter zichtbaar te zijn in de lokale regio

Zoekresultaten in Maps

Door lokale SEO wordt u beter vindbaar in de Maps resultaten. Dit betekent dat als iemand een zoekwoord zoekt in Google dat u naar boven komt in de Maps resultaten.

Meer telefoongesprekken

Lokale SEO zorgt er voor dat uw resultaten omhoog komen in de regio als de zoeker toestaat om de locatie te bepalen.

Meer routebeschrijvingen

Lokaal SEO zorgt er voor dat u binnen Google Maps zal groeien. Dit betekent dat potentiële klanten meteen vanuit Maps een routebeschrijving kunnen starten.

lokaal vindbaar

Lokaal SEO - waarom belangrijk voor u?

Lokaal SEO is belangrijk voor u als een onderneming op het moment dat u een fysieke locatie heeft of als u diensten in een specifieke regio levert. 

De regio waarin uw locatie is of waarin u uw diensten levert is een regio waarin u zeker goed zichtbaar wil zijn. Door zichtbaar te zijn binnen deze regio zullen potentiële klanten u makkelijker kunnen vinden. 

Als gevolg van deze personen die u via lokaal SEO vinden, zal mond tot mond reclame beginnen. Zij zullen dit namelijk door vertellen aan hun familie, vrienden en kennissen (indien u een goede dienst of product heeft geleverd).

Lokaal SEO

Staat uw bedrijf open voor klanten uit de omgeving? Dan moet je je concentreren op lokale SEO.

Lokale SEO, ook bekend als lokale zoekmachinemarketing, kan worden gezien als een kosteneffectieve manier om via internet voor uw bedrijf in uw omgeving te adverteren. Via lokale SEO Melbourne kunt u met succes de producten en diensten op de markt brengen die u aanbiedt aan klanten die ernaar op zoek zijn in het gebied.

Wat is een lokale zoekopdracht precies?

Om lokale SEO beter te begrijpen, moet u eerst begrijpen wat lokaal zoeken inhoudt. Een lokale zoekopdracht is een zoekopdracht die is ingevoerd door iemand die in hetzelfde geografische gebied als u woont.

Volgens Google-statistieken heeft ongeveer 46% van de totale zoekopdrachten een lokale bedrijfsintentie. Anders gezegd: 46% van de mensen in uw regio gebruikt internet om lokale bedrijven te zoeken. Een aanzienlijk deel van hen is op zoek naar bedrijven die soortgelijke goederen of diensten leveren als de uwe. Als gevolg hiervan moet u ervoor zorgen dat de bekendheid van uw bedrijf onder hen met succes wordt vergroot.

Wat zijn lokale zoekresultatenpagina’s (SERP’s)?

De volgende stap is om te begrijpen wat lokale SERP’s zijn. Google en andere zoekmachines streven er altijd naar om hun gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden. Als gevolg hiervan geven zoekmachines de voorkeur aan resultaten van lokale websites voor zoekopdrachten die zijn gegenereerd door individuen in een bepaalde buurt.

Stel, u heeft bijvoorbeeld een Chinees visrestaurant. Diegenen die op zoek zijn naar een echte Chinese eetervaring met zeevruchten, zullen in uw regio zoeken naar de beste Chinese visrestaurants. De websites van Chinese visrestaurants in de omgeving zouden daarom door zoekmachines belangrijker worden. De kans is groot dat uw website wordt geïndexeerd op de eerste pagina met zoekresultaten als u deze goed optimaliseert met behulp van een lokaal SEO-bedrijf Melbourne.

Het zal niet zichtbaar zijn voor iemand die op zoek is naar Chinese visrestaurants in een ander deel van de wereld. Omdat Google de resultaten van zoekmachines verbetert, zodat lokale consumenten resultaten van lokale bedrijven kunnen krijgen, is dit het geval. De lokale SERP’s werken op dezelfde manier. Het is iets waar lokale SEO-diensten en een social media marketingbureau je mee kunnen helpen.

Waarom zou u zich zorgen maken over lokale SEO?

Je hebt nu een beter begrip van wat lokale SEO is en hoe het werkt. Met dat in gedachten, moet u overwegen waarom u tijd, moeite en geld zou moeten besteden aan lokale SEO.

Volgens statistieken gebruikt 96 procent van de mensen die een pc hebben, hun computer dagelijks om lokale zoekopdrachten uit te voeren. Evenzo zijn lokale zoekopdrachten goed voor 46% van alle Google-zoekopdrachten. Lokale bedrijfsinformatie is het onderwerp van 50% van alle zoekopdrachten op smartphones.

Als je naar de gegevens kijkt, kun je een goed beeld krijgen van hoe belangrijk lokale SEO is. Dit is waar u uw lokale SEO-marketinginspanningen moet concentreren. Het heeft het potentieel om u uitzonderlijke langetermijnresultaten te bieden.

In de toekomst zal lokale SEO een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de rankings van zoekmachines. Dit komt doordat het gebruik van mobiel internet toeneemt en meer consumenten Google gebruiken om naar lokale bedrijven te zoeken. Deze waarheid is ook geverifieerd door statistische gegevens. Lokale zoekopdrachten daarentegen worden geassocieerd met de hoogste conversiepercentages. Je moet het nooit over het hoofd zien als je in de toekomst een winstgevend bedrijf wilt creëren met de hulp van lokale klanten. De tijd en het werk dat u in lokale SEO steekt, zal nooit nutteloos zijn en u zult in de toekomst een uitstekend rendement behalen.

Onlinemogelijkheden.nl om betere resultaten te behalen!

Een website optimaliseren is niet alles! Onlinemogelijkheden.nl bekijkt samen met u wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijf! Wacht niet langer.