SEO optimalisatie - hoger in Google!

ON Page SEO

On Page SEO is het optimaliseren van de content en instellingen die op de website staan. Wij maken een volledige analyse en versterken de content en structuur van de website.

Linkbuilding

Linkbuilding is nog steeds een zeer belangrijk proces van zoekmachine optmalisatie. Naast content en de juiste structuur van de website is dit het belangrijkste onderdeel. Linkbuilding zorgt voor autoriteit.

Zoekwoorden onderzoek

Zoekwoorden onderzoek is belangrijk om in kaart te brengen wat potentiële klanten gebruiken om jouw product of dienst op te zoeken in zoekmachines.

Concurrentie onderzoek

Concurrentie onderzoek is belangrijk om de prestatie van de concurrent in kaart te brengen en zijn marketing activiteiten te verslaan door het beter te doen.

SEO staat voor Search Engine Optimalization

SEO is de afkorting van Search Engine Optimalization, in het Nederlands simpelweg zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie is in principe het optimaliseren van de gehele website, afbeeldingen, url-structuur, content, maar ook het technische gedeelte van de website, voor zoekmachines. Dit doen wij door duidelijk te maken op een bepaalde pagina wat er wordt bedoelt. 

Lever jij bijvoorbeeld administratie diensten aan bedrijven dan kan een zoekwoord zijn, “Administratie voor bedrijven”. Aan ons is dan de taak om zoekmachines te laten weten dat een bepaalde pagina gaat over “Administratie voor bedrijven”. 

seo optimalisatie

Wat is SEO precies?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimalization. Wat hiermee bedoelt wordt is dat je de website optimaliseert voor zoekmachines zoals Google of Bing. Dit is belangrijk om potentiële klanten op je website te krijgen die jouw product of dienst op zoeken in een zoekmachine.

Is zoekmachine optimalisatie beter dan adverteren op Google?

Adverteren op Google, ook wel SEA, Search Engine Advertising, genoemd, is een makkelijke methode om in een toppositie in Google terecht te komen. Simpelweg, geef je aan Google door op welk zoekwoord je wil adverteren en je krijgt dan een advertentie op een bepaalde positie.

Zoekmachine optimalisatie werkt anders. Hierbij wordt gekeken naar een relevante zoekwoord en vervolgens wordt de pagina geoptimaliseerd op dat zoekwoord. We beginnen met on page SEO en vervolgens gaan we verder met linkbuilding. Dit is een langdurig proces omdat er eerst autoriteit opgebouwd moet worden voordat er topposities worden behaald.

Allebei de processen kosten geld. Echter is het zo dat zodra je een toppositie hebt behaald, je minder geld betaald en meer orders binnenkrijgt. Maar, als je bij SEA de geldkraan dicht doet dan vervalt die positie ook direct. Daarom is zoekmachine optimalisatie een duurzame investering dat leidt tot een consistente inkomstenstroom.

Hoe verrichten wij onze SEO werkzaamheden?

Voordat wij beginnen aan de zoekmachine optimalisatie op jouw website, bespreken wij samen precies welke diensten of producten worden geleverd. Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat voor type consumenten dit product kopen.

Eerst verrichten we een zoekwoorden onderzoek om er achter te komen wat de potentiële klanten opzoeken in zoekmachines, welke woorden gebruiken zij? Door hier inzicht in te creëren, gaan we gebruik maken van de meest waardevolle zoekwoorden.

Het is belangrijk dat bezoekers van de website, maar ook zoekmachines, precies weten wat er wordt geleverd en wat zij kunnen verwachten van het product of dienst. 

Ook bekijken wij de prestaties van concurrenten binnen de branche. Wat voor content hebben zij op de website staan en richten zij zich ook op zoekmachine optimalisatie. We doen een concurrenten onderzoek waarin wij onderzoeken welke organische posities binnen zoekmachines de concurrent heeft, welke backlinks er verwijzen naar de pagina’s van de concurrenten en met welke anchor teksten zij dit doen. Op die manier kunnen wij achterhalen wat voor werk het ongeveer zou moeten kosten om betere prestaties te behalen.

Samen maken wij een plan om de website te optimaliseren met de juiste content en de juiste uitleg voor de klanten, maar natuurlijk ook voor zoekmachines zoals Google. Wij voeren dit plan door op de website zodat de organische posities binnen zoekmachines zullen gaan stijgen, dit is zoekmachine optimalisatie.

Wat is het vervolg van SEO?

Uiteindelijk hebben wij de website verbeterd wat betreft zoekmachine optimalisatie. Dit is on page SEO, anders gezegd het optimaliseren van de website wat betreft content, afbeeldingen, navigatie, etc. op de website zelf.

Daarnaast hebben we ook off page SEO, dit houdt in dat wij op pagina’s van andere websites gaan verwijzen naar uw website. Dit doen wij op de white-hat methode, wat wil zeggen dat we alleen echte links gaan bouwen op andere websites en niet links gaan bouwen op websites die in een blacklist zitten of enkel gebouwd zijn om backlinks aan te maken. De white-hat methode voorkomt dat Goole een penalty aan de website geeft.

Off page SEO is een goede strategie om nog betere resultaten te behalen. Het is wel zo dat on page SEO de eerste stap is voordat je begint met off page SEO. Zorg er namelijk voor dat zoekmachines weten waar de website om gaat. Indien Google niet weet dat je bijvoorbeeld administratieve taken verricht maar je bouwt wel backlinks, dan kan dit voor een minder goede stijging zorgen. 

online marketing

Waarom kiezen voor Onlinemogelijkheden.nl?

Onlinemogelijkheden heeft zichzelf bewezen op verschillende websites door verschillende SEO technieken toe te passen. Hierdoor zijn de websites hoger in zoekmachines gekomen waardoor er meer verkeer wordt behaald. 

Onlinemogelijkheden om betere resultaten te behalen!

Een website optimaliseren is niet alles! Onlinemogelijkheden bekijkt samen met jou wat wij kunnen betekenen voor jouwbedrijf! Wacht niet langer.